Musikern

Sofia Petersen cello

Musiken är för mig lika viktig som luften jag andas. Jag är uppvuxen i en familj där musiken och sången haft en självklar och viktig plats från allra första början.

Som 8-åring började jag spela cello. Detta varma omfamnande instrument som från allra första början gick rakt in i hjärtat, visade sig också med tiden bli mitt levebröd.

Efter studier på Södra Latins musikgymnasium för Örjan Larsson, kom jag direkt in på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där jag studerade cello under 4 år för professor Ola Karlsson. Strax därpå, fick jag 23 år gammal fast tjänst som cellist i Norrköpings Symfoniorkester.

Idag är jag fortfarande anställd som alternerande stämledare i orkestern, där jag får chansen att njuta av den enorma skattkista av musik som finns skriven genom åren. Genom mitt arbete i orkestern har jag spelat på många av de stora scenerna både i Sverige och på turnéer över stora delar av världen. Jag har också under alla år varit en aktiv kammarmusiker, som älskar att även få spela i de mindre och mer intima sammanhangen. För mig är det ett stort privilegium att få leva med och i musiken.

På senare år, då även Drömarbetet kommit in i mitt liv, har jag känt ett behov av att sammanföra drömmarna och musiken. De är ju båda så naturliga delar i allas våra liv! Därför föreläser jag gärna också om drömmar, och hur vi kan utvecklas genom dem. Jag sammanflätar då detta med musik som jag framför på min cello så att det blir till en helhetsupplevelse. Läs gärna mer under mina tjänster.

Välkomna att höra av er för att boka mig som musiker eller föreläsare!
Eller kanske både och…