Terapeuten

Drömterapi

I grunden är jag en klassisk musiker och musiken kommer alltid att ha en central och ovärderlig plats i mitt liv.

Jag föddes 1973 som en högkänslig och medial flicka. Att ”ta in” mer än jag velat och kunnat hantera har för mig varit en av livets stora utmaningar, och större delen av mitt liv har jag av olika skäl försökt anpassa mig och dölja det för andra.
Livet och dess erfarenheter samt mitt egna inre arbete har med tiden lärt mig att vända detta från något jag önskat bort, till ett redskap och en gåva att förvalta genom att arbeta med människors inre hälsa.

Jag brinner för det mänskliga, själsliga, och psykiska i människan och har så alltid gjort. Något inom mig ”drog” åt det här hållet och i och med att mina älskade barn blev större, lämnade det utrymme för att komma vidare i livet och utveckla dessa kunskaper. Med stort stöd från min käre make påbörjade jag mina utbildningar. Jag är mån om att hjälpa människor på ett konkret och jordnära sätt samtidigt som det går hand i hand med min holistiskt andliga syn på människan. Mitt arbete är i dag brett och individanpassat och mina livserfarenheter tillsammans med medialiteten blir ett komplement till de metoder jag är utbildad att använda.

Min strävan är att hjälpa människor till bättre mående och hitta så stor inre hälsa som möjligt. Jag känner mig övertygad om att det i ett större perspektiv också blir en insats för världen. Varje individ som lär känna sig själv på djupet sprider en positiv medvetenhet, och det får ringar på vattnet i vår omgivning.

Musikern

Sofia Petersen cello

Musiken är för mig lika viktig som luften jag andas. Jag är uppvuxen i en familj där musiken och sången haft en självklar och viktig plats från allra första början.

Som 8-åring började jag spela cello. Detta varma omfamnande instrument som från allra första början gick rakt in i hjärtat, visade sig också med tiden bli mitt levebröd.

Efter studier på Södra Latins musikgymnasium, kom jag direkt in på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där jag studerade cello under 4 år för professor Ola Karlsson. Strax därpå, fick jag 23 år gammal fast tjänst som cellist i Norrköpings Symfoniorkester.

Idag är jag fortfarande anställd som alternerande stämledare i orkestern, där jag får chansen att njuta av den enorma skattkista av musik som finns skriven genom åren. Genom mitt arbete i orkestern har jag spelat på många av de stora scenerna både i Sverige och på turnéer över stora delar av världen. Jag har också under alla år varit en aktiv kammarmusiker, som älskar att även få spela i de mindre och mer intima sammanhangen. För mig är det ett stort privilegium att få leva med och i musiken.

Utbildningar

  • Kungliga Musikhögskolan, Musikerlinjen – 4 år
  • Drömakademien – Eva Rosén – 3 år
  • Omfattande privata studier i Personlig utveckling, Medveten hypnos, Parrelationer, Ledarskap och Medialt arbete – Rosie Kitti – 3 år
  • Astrologisk grundkurs – Anders Ekström – 5 månader

Godkända diplom i samtliga utbildningar.